سه شنبه 15 فروردین 1396

علایم بیماری چربی کبد و راههای درمان

“کبد چرب” مشکلی است که با اشتباهات غذایی ایجاد می شود و متاسفانه 40 درصد از مردم ایران مبتلا به آن هستند و عوارض شدیدی برای اعضای بدن ایجاد می کند.

 

 


از علائم شایع ابتلا به کبد چرب می توان به موارد زیر اشاره کرد:



تمایل به پرخوری:


از نشانه های اولیه ابتلا به بیماری کبد چرب پرخوری و یا احساس گرسنگی در همه زمان ها علاوه بر داشتن میل شدید به مصرف قند است.


تمایل به دریافت کالری اضافی به خصوص از سوی کربوهیدرات های غنی از قند برای یک دوره طولانی، منجر به تجمع چربی در کبد یم شود.



اضافه وزن و چاقی:


افرادی که اضافه وزن دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کبد چرب غیر الکلی هستند. بیش از یک سوم جمعیت آمریکا چاق بوده و کبد چرب غیر الکلی در کمین آنها است.


علاوه بر این، چربی احشایی یعنی افزایش چربی شکمی و چربی دور کمر یک نگرانی بزرگ برای افزایش شاخص توده بدنی بالای عدد 30 و شیوع بیماری کبد چرب غیر الکلی است. چربی احشایی در واقع ارتباط مستقیم با ابتلا به کبد چرب بخصوص در بزرگسالان دارد.



کلسترول بالا:


سطح چربی خون بالا از قبیل کلسترول ال دی ال و تری گلیسیرید و ناشی از مصرف اسیدهای چرب ترانس و اشباع می تواند نشانه چربی بیش از حد در کبد باشد.



ابتلا به دیابت:


اگر شما با دیابت تشخیص داده شده اید، اولویت باید انجام آزمایش برای تشخیص کبد چرب غیر الکلی باشد.


در یک مطالعه بر روی 100 بیمار دیابتی نوع 2 و انجام ام آر آی از کبد آنها مشخص شد، 65 درصد از آنها دچار بیماری کبد چرب غیر الکلی هستند.




فشار خون بالا:


کسانی که مبتلا کبد چرب غیر الکلی هستند، سه برابر بیش از سایرین در معرض ابتلا به فشار خون بالا قرار دارند.


برای همین توصیه می شود که نظارت بر فشار خون و حفظ سلامت قلب از راه های پیشگیری کننده از ابتلا به کبد چرب غیر الکلی است. مشکلات قلب و عروق نیز از علل اصلی مرگ و میر در افرادی است که از کبد چرب غیر الکلی رنج می برند.



ابتلای یکی از اعضای خانواده به کبد چرب:


خطر ابتلا به مرحله پیشرفته کبد چرب غیر الکلی در کسانی که اعضای درجه یک خانواده شان نیز به این بیماری مبتلا بوده اند، 13 برابر بیشتر است. تحقیقات دیگری نیز نشان می دهد که برخی از افراد به طور ژنتیکی مستعد این بیماری هستند.



احساس خستگی همیشگی:


کبد چرب غیر الکلی در واقع هیچ علامت جسمی خاصی ندارد و تنها راه پی بردن به آن تقریبا فقط از طریق آزمایش خون و بیوپسی کبد ندارد. با این حال با پیشرفت این بیماری علائمی مانند خستگی و ضعف را بیمار تجربه می کند.


از آنجا که اثرات آسیب به بافت کبدی و سیروز کبد می تواند منجر به سرطان شود، این مهم است که با تجربه خستگی مکرر و سردرگمی حتما به پزشک مراجعه کنید.



پیشنهادهای درمانی و پیشگیرانه



اگرچه درمان اختصاصی برای کبد چرب وجود ندارد، ولی شما با کنترل بیماری های زمینه ای از قبیل کاهش وزن، چربی های خون، دیابت و یا قطع نمودن داروهای مسبب (قطعا با نظر پزشک معالج نه به طورخودسرانه) می توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنید.



کم کردن وزن:


از آنجا که اکثر بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی چاق هستند، کاهش وزن در کنترل این بیماری نقش مهمی دارد.


برای کاهش وزن، انتخاب رژیم غذایی نیز باید به درستی صورت پذیرد، زیرا کاهش وزن سریع با رژیم های برق آسا خود می تواند سیر بیماری را بدتر نماید.


خیلی از بیماران چاق که به تازگی متوجه کبد چرب خود شده اند، به دلیل ترس از عوارض این بیماری، به رژیم های غذایی سخت روی می آورند که این بیماری را ریشه کن کنند، ولی علاوه بر ابتلا به عوارض این نوع رژیم ها، گاه سیر کبد چرب را نیز بدتر می کنند. انتخاب منطقی رژیم غذایی کاهش وزن زیر نظر متخصص تغذیه و با کاهش وزن نیم تا یک کیلوگرم در هفته توصیه می گردد.


اگر شما از افزایش وزن زیادی رنج می برید، جالب است بدانید که با کاهش وزن مختصر در حدود 10 درصد از وزن اولیه نیز در خیلی از موارد سیر بیماری را می توانید کنترل کنید.



انتخاب رژیم غذایی سالم:


رژیم غذایی پر کربوهیدرات که حاوی میزان قابل توجهی سبزی و میوه و مواد غذایی پرفیبر باشد، معمولا بهترین انتخاب برای افراد مبتلا به کبد چرب است.


کاهش چربی مصرفی، به ویژه چربی های اشباع شده و جایگزینی آنها با چربی های غیر اشباع که در روغن زیتون و ماهی وجود دارند، توصیه می گردد.


استفاده از نان و غلات سبوس دار باید جدی گرفته شود. در نهایت تعیین مقدار مورد نیاز درشت مغذی ها اعم از پروتئین، چربی و کربوهیدرات بر اساس شرایط افراد باید تنظیم گردد.



انجام ورزش و فعالیت بدنی منظم:


چاقی به ویژه چاقی شکمی نقش مهمی در افزایش خطر ابتلا به کبد چرب دارد. بر همین اساس، داشتن پیاده روی منظم به میزان حداقل 30 تا 60 دقیقه در روز توصیه می شود. اگر شما وقت رفتن به باشگاه ورزشی را ندارید، پیاده روی در مسیر کار یا پارک را می توانید جایگزین کنید.



کنترل بیماری های زمینه ای متابولیک:


کنترل دیابت و چربی های خون در بیماران مبتلا به کبد چرب، نقش کمک کننده ای در بهبود این بیماری دارد. همانطور که می دانید از اصول مهم کنترل بیماری های متابولیک، رعایت رژیم غذایی و ورزش منظم است.



محافظت کبد از عوامل خطر:


از عواملی که بر روی فعالیت طبیعی کبد اثر سوء دارند، باید پرهیز کنید. از مهم ترین این عوامل، مصرف الکل و نیز بعضی داروها است.

دیگر اخبار
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ص معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ص

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
علائم سرطان بیضه و راههای تشخیص “سرطان بیضه ” چیست علائم سرطان بیضه و راههای تشخیص “سرطان بیضه ” چیست

سرطان بیضه (Testicular cancer) رشد سرطانی سلول‌های بیضه می‌باشد که به صورت یک توده سفت اغلب بدون درد در بیضه خود را نشان می‌دهد.

ادامه خبر ...
آشنایی با علل خون دماغ شدن آشنایی با علل خون دماغ شدن

شایع‌ترین علت خون دماغ شدن تروما و ضربه‌های خفیف تا شدید است که معمولا به علت تصادف و ضربه به وجود می‌آید.

ادامه خبر ...
کیست تخمدان کیست تخمدان

وب سایت امور برای شما علائم و درمان کیست تخمدان و رحم و دلایلی که باعث تشکیل این کیست می شود را بررسی کرده و در اختیار شما کاربران عزیز قرار داده است...با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین ها در بدن و راه حل آن نشانه ها و عوارض کمبود ویتامین ها در بدن و راه حل آن

کمبود ویتامین های مختلف در بدن نشانه ها و عوارضی دارند که زنگ خطری برای سلامت است. در این بخش آموزش از وب سایت امور نشانه ها و عوارض جدی کمبود انواع ویتامین ها و مصرف زیاد مکمل ها را برایتان میگوییم با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
کم اشتهایی در دوران بارداری کم اشتهایی در دوران بارداری

در طول بارداری، بیشتر خانم ها با افزایش اشتها مواجه می شوند. اما برخی از خانم ها اشتهای خود را به دلایل مختلف از دست می دهند. بی اشتهایی در طول بارداری باید مورد بررسی قرار گیرد. 

ادامه خبر ...
خونریزی لثه|چگونه خونریزی لثه را درمان کنیم خونریزی لثه|چگونه خونریزی لثه را درمان کنیم

در این مقاله از سایت امور مطلبی در مورد چگونه خونریزی لثه را درمان کنیم ارائه شده است با ما همراه باشید

ادامه خبر ...
معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ح معنی اصطلاحات پزشکی|اصطلاحات پزشکی ح

اصطلاح شناسی پزشکی یا زبان پزشکی به مجموعه واژگان و اصطلاحات پزشکی که براي توصیف بیماري ها و اختلالات بالینی و اجزاي بدن انسان به کار می رود اطلاق می شود.

ادامه خبر ...
علائم تشخیص درد آپاندیس چیست علائم تشخیص درد آپاندیس چیست
امروزه ثابت شده آپاندیس بر سیستم ایمنی تاثیر و در تولید آنتی بادی ها نقش بسزایی دارد. برای تشخیص درد آپاندیسی و واکنش مناسب برای حفظ سلامت چه باید کرد؟

ادامه خبر ...
لرزش دست لرزش دست

برخی اوقات علی رغم سالم بودن بدن در سنین جوانی، افراد با لرزش های دستی مواجه می شوند که ذهن آن ها را به خود مشغول می کند.این مقاله شما را با دلایل لرزش دست در سنین جوانی و راهکار درمان این مشکل آشنا می نماید

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی