شنبه 06 آبان 1396

زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام|معجزه خداوند در بیابان خشک

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به معجزه خداوند در بیابان خشک بپردازیم.

تاریخ انبیاء (از آدم خلیفة اللّه (ع) تا خاتم رسول اللّه (ص))


معجزه خداوند در بیابان خشک






هاجر در آن شرایط سخت دل به خدا سپرد، عبایش را به روی سایه خاری که در آن بیابان بود پهن کرد و با فرزندش در سایه آن نشست و به فکر نامهربانی ساره و محبتهای ابراهیم فکر کرد ولی یاد خدا به او آرامش می داد. ناگاه اسماعیل اظهار تشنگی کرد.



کودک به پشت روی زمین افتاده و پاشنه های هر دو پای خود را به زمین می سایید، گویی از سنگ و خاک یاری می طلبید. در چند قدمی آنها دو کوه کوچک (کوه صفا و کوه مروه) بود، هاجر نمایی از آب را روی کوه صفا دید و وقتی به سویش شتافت، دید که سرابی بیش نبوده و نمایی از آب را روی کوه مروه دید و به سویش شتافت ولی آن هم سرابی بیش نبود.


این رفت و آمد هفت بار تکرار شد. در حالی که به کودکش می نگریست و دید امیدش از هر سو بسته است با چشمانی اشک بار به سوی فرزندش آمد تا در آخرین لحظات عمر او در نزد کودکش باشد. تا به کودک نزدیک شد دید از زیر پاهای اسماعیل آب زلال و گوارا پیدا شده است.



هاجر بسیار خوشحال شد و رو به آب گفت؛ «زمزم». یعنی «ای آب آهسته باش» از این رو آن چشمه را زمزم نامیدند.


هر دو از آب نوشیدند و نشاط یافتند. طولی نکشید که پرندگان از دور وجود آب را احساس کردند و دسته دسته به طرف آن آمدند تا از آن بیاشامند. حرکت پرندگان نخست طایفه «جرهم» را که در آن نزدیکی سکونت داشتند به طرف چشمه کشاند و هاجر تمام ماجرا را برای آنان بیان کرد.



کم کم طایفه جرهم و قبایل دیگر به سوی مکه به راه افتادند و کم کم بیابان سوزان مکه روز به روز رونق یافت و بیابان تبدیل به شهرکی آباد گشت.

[105]

هاجر خدا را سپاس گذارد که از مواهب و روزیهای الهی برخوردار شده است.(1)



اسماعیل کم کم بزرگ شد و زندگی آنها رونق یافت و ابراهیم نیز برای دیدار نور دیده اش اسماعیل و احوالپرسی از هاجر به مکه می آمد و دوباره باز می گشت.(2) و طولی نکشید که هاجر به لقاءاللّه پیوست و اسماعیل یگانه مونس خود را از دست داد.



اسماعیل نیز از قبیله جرهم دختری را بنام «سامه» به همسری برگزید. هنگامی که اسماعیل به 13 سالگی رسید، ابراهیم از همسر خود ساره که تقاضای جوانی از ابراهیم و پروردگار کرده بود دارای فرزندی شد که او را اسحاق نامیدند.



1 - بحار، ج 5، ط قدیم؛ تفسیر قمی، ج 1، ص 60 با تلخیص.2 - در مجمع البیان، ج 8، ص 454؛ المیزان، ج 17، ص 234 آمده است که ابراهیم هر وقت اراده می کرد اسماعیل و مادرش هاجر را دیدار کند. [جبرئیل] برایش براق می آورد. صبح از شهر شام سوار بر براق می شد و قبل از ظهر به مکه می رسید.







دیگر اخبار
حدیث دِین|حدیث درباره ی وفای به عهد|حدیث در مورد بد قولی حدیث دِین|حدیث درباره ی وفای به عهد|حدیث در مورد بد قولی

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام|تهدید کردن ابراهیم علیه السلام زندگینامه حضرت ابراهیم علیه السلام|تهدید کردن ابراهیم علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به تهدید کردن ابراهیم علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
فضلیت آیه های  دعای جوشن کبیر فضلیت آیه های دعای جوشن کبیر

این‌ دعا صد بند دارد و هر بند حاوی‌ ده‌ "اسم" از اسمای‌ خداست‌، به‌جز بند 55 که‌ یازده‌ اسم‌ باریتعالی در آن‌ آمده‌ است‌ بنابراین‌ درمجموع‌، این‌ دعا حاوی‌ هزار و یک‌ اسم‌ خدای‌ متعال‌ ا ادامه خبر ...

زندگینامه حضرت شعیا علیه السلام زندگینامه حضرت شعیا علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به حضرت شعیا علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت یعقوب علیه السلام|نَسَب یعقوب علیه السلام زندگینامه حضرت یعقوب علیه السلام|نَسَب یعقوب علیه السلام

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به نَسَب یعقوب علیه السلام بپردازیم.

ادامه خبر ...
حدیث درباره شناخت خداوند|حدیث در مورد عظمت خداوند حدیث درباره شناخت خداوند|حدیث در مورد عظمت خداوند

حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زمان مرگ چه حسی به انسان ها دست می دهد؟ زمان مرگ چه حسی به انسان ها دست می دهد؟

 احتمالاً بسیاری از ما در مورد این که هنگام مرگ با چه احساسی ممکن است روبرو شویم فکر کرده‌ایم. دانشمندان این موضوع را مورد بررسی قرار داده و حقایقی در مورد آن کشف کرده‌اند.

ادامه خبر ...
احادیث تربیتی و اخلاقی|حدیث در مورد آموزش و پرورش احادیث تربیتی و اخلاقی|حدیث در مورد آموزش و پرورش

حدیث در مورد آموزش و پرورش|حدیث اصطلاحی در فرهنگ اسلامی و علوم دینی است که بیانگر سخنان نقل شده از زبان پیامبر(ص) و دیگر معصومین(ع) یا حاکی از رفتار و سلوک ایشان باشد.

ادامه خبر ...
زندگی نامه حضرت ادریس (ع)|صعود ادریس به آسمان زندگی نامه حضرت ادریس (ع)|صعود ادریس به آسمان

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به صعود ادریس به آسمان بپردازیم.

ادامه خبر ...
زندگینامه حضرت جرجیس علیه السلام|ظهور مسیحیت در نجران زندگینامه حضرت جرجیس علیه السلام|ظهور مسیحیت در نجران

یكی ازعلومی كه قرآن كریم بی اندازه بدان توجه نموده است تاریخ است،و  هدف قرآن ازبیان تاریخ گذشته هدایت انسان است.به همین منظور قصد داریم در این صفحه از پایگاه اینترنتی امور به ظهور مسیحیت در نجران بپردازیم.

ادامه خبر ...
پردیس چاپگر باران

کارتریج ایرانی

ثبت آگهی منطبق با الگوریتم گوگل

آگهی ویژه,ثبت آگهی

دفاع شخصی کاربردی

دفاع شخصی کاربردی

آگهی رایگان

آگهی رایگان/درج آگهی تبلیغاتی

بانک اطلاعات مشاغل و اصناف

جامع ترین بانک اطلاعات کشور

خانه سالمندان یارین

خانه سالمندان / خانه سالمندان در پاسداران / مرکز سالمندان یارین

دسته بندی محصولات
دسته بندی آگهي ها
شارژ و تعمیر کارتریج

شارژ وتعمیر کارتریج لیزری

آگهی رایگان

آگهی رایگان

کانال دفاع شخصی حرفه ای

دفاع شخصی